Mode och stil

Läs mer om mäns klockor

Klockor är som personliga uttalanden; de behöver inte vara sten täckt eller har så många ringer eller ge dig en inblick i vädret i någon del av världen. För en office-goer, spelar ingen det roll hur mycket snö har fallit på en kulle helgen om den kullen är din arbetsplats.

Att välja rätt klockan kan vara svårt men en handled kan aldrig vara utan en. Det kallas att "man smycken". Trots tekniska framsteg inom titta design och funktion, det markerar en man för "vad han är" inte vad han "vill vara". Jämför det med en slips, som avslutar en outfit. Precis som andra tillbehör i din garderob måste en klocka vara i synk med din typ av dressing.

Köper en klocka behöver inte en examen i science men det finns några "watch terms" se upp för.

• Vattentät - klockor är tänkta att vara vattentät; men det betyder inte nödvändigtvis att du kan ta en dusch hela tiden med den på eller bada med den. Vattenavvisande faktor gäller endast i vissa villkor.

• Komplexa tekniska detaljer - tidtagning är den grundläggande funktionen av en klocka; årliga kalendrar och Stoppur är valfria faktorer som behovet-baserade; en oanvänd funktion i en klocka bara ökar priset.

• Quartz - klockor regleras av kvartskristall svängningar och drivs med batterier är mer exakt i tidtagning än de flesta andra.

• Rörelse av bitar - håller tickande klocka.

• Självuppdragande - en mekanisk klocka som är sår

Några tips för bär rätt klocka

1. en läder rem klocka har till tändsticka med skorna slitna - svart och svart eller brun och brun. Grå informella skor kan matchas med mörk blå läderrem om en del av blå funktioner i kläder.

2. en distinkt klänning stil - säga informella eller sportig - bör åtföljas av en klocka för att stil

3. titta på ansiktet också frågor - plain svart eller vit ansikten med metall eller läderremmar går bra med nästan varje outfit.

4. tekniska funktioner går inte med formella evenemang - för ett formellt tillfälle eller svart slips händelse, metall eller svarta läderremmar sitter bra; klockan bör inte ta bort fokus.

5. din klocka kan inte definiera du - det blir en fråga om stereotyper.

Den årliga SIHH klocka Fair i Genève drar mycket uppmärksamhet där de senaste trenderna för 2015 kommer tydligen att avtäcka. Några av de förväntade namnen är Cartier, IWC och Jaeger-LeCoultre Richemont.