Mode och stil

Hur man tvättar siden skjortor hemma

Bland de naturliga fibrerna tillgänglig för den man-slag är silke den starkaste tillgängliga för användning. Sidentyg används i en mängd olika sätt som att göra linne, halsduk, saris och skjortor. Siden kan blandas med andra tyger att ge en blandad effekt som visar sig vara billigare än de rent silke. Av alla de silk plagg som används av människor, anses siden skjortor vara de mest önskvärda av män över hela världen. Ingenting kan jämföras med en skarp vit sidenskjorta som ser absolut trendiga och moderiktiga. I vissa delar av Indien, silk anses plagget bäras även på en daglig basis för att lämna ensam bröllop och festivaler. Men det största problemet som uppstår med silke är inte dess inköp men dess underhåll. Alla silk plaggen är torr-rengöras men eftersom dry - rengöring är ett dyrt alternativ, blir ibland det obligatoriskt att tvätta dem hemma från tid till annan.

Tvättning av en sidenskjorta är inte svårt, det kräver bara ett enkelt förfarande följas med vissa försiktighetsåtgärder för att undvika att förstöra skjortan. Kliver involverat, i att tvätta skjortan hemma kan beskrivas som-

1. den idealiska platsen att tvätta sidenskjorta är diskbänken. För att få den bästa tvätt resultat, är det bättre att ta ljummet vatten, som är varken för varmt eller för kallt. Skjortan ska doppas i vattnet.

2. om av en slump skjortan har färgats, är det viktigt att lägga lite ammoniak i varmt vatten. Mängden ammoniak bör inte vara mer än två landskamper.

3. någon form av gnuggbild av tyget, särskilt runt hals och krage området bör undvikas eftersom det tenderar att försvaga silken fibrerna.

4. denna doppade skjorta är att sedan sköljas ordentligt i rinnande vatten.

5. för att få den bästa tvätt resultat, bör skjortan igen doppas i vatten som innehåller en liten mängd destillerat vit vinäger. Denna skjorta bör vara virvlade med händer i några minuter i detta ättika vatten.

6. de mest viktig punkt att hållas i minnet är inte att pressa sidenskjorta till varje pris. Tvättade skjortan har att vara insvept i en stor frottéhandduk genom att sprida handduken på en plan yta och sedan sätta skjortan ovanpå den. Handduken för att sedan rullas tillsammans med skjortan och bör ges en mycket ljus twist för att bara ta ut önskad vatten.

7. skjorta ska då oöppnade och kan hängas på en galge för torkning eller kan göras att ligga platt på en torr handduk. Handduken kommer att absorbera all fukt, således torkning skjortan. Denna fukt-torkade skjorta är sedan redo för strykning. Strykning av skjortan när det är något fuktig ger den skärpa som den allmänt uppvisar.

8. det är viktigt att komma ihåg att någon färgad skjorta innan tvätt har till vara rutig för färgbeständighet. Detta kan göras genom att tvätta ett litet område av manschetten eller bakom nacken, se effekten.

9. så undvika några märken på silk tröjan är det viktigt att inte hänga den över kanten.

Silke har använts under längst tid känt till mannen. Inledningsvis var det också används som en rustning för och för kula korrektur. Eftersom det är naturligt strålande och har en mycket hög uppsugningsförmåga, användes det sedan för att göra olika plagg för både män och kvinnor. Det kan definitivt Visa sig vara en långvarig plagg, men det måste vara förkrympt före användning och har också hållas snyggt och noggrant inte orsakar någon form av skada till tyget. Så om du är en stolt ägare av en sidenskjorta, sedan ta hand och leta efter din tröja också!