Mode och stil

Att välja en saree som passar din kroppsform

Sedan början av 1900 förblivit den traditionella saree väsentligen traditionella slitage av Indien. Detta är inte bara för att denna outfit är perfekt för flickor och kvinnor i alla åldrar, men också eftersom det kan bäras vid nästan varje tillfälle. Oavsett om det är en släktträff eller en personalfest, eller ett festligt tillfälle eller samkväm som inflyttningspresent, äktenskap, årsdagen eller födelsedag--är den indiska saree en perfekt outfit.

Här är några saree stiltips för dig:

Kvinnor med äggformade kropp (tyngre nedre botten) bör föredrar sarees i tyger som Georgette och chiffong eftersom de tenderar att balansera kroppen andel. Flickor och kvinnor med denna typ av ytvattenförekomst rekommenderas att gå för ljusa och djärva färg sarees med sidha (rak) Cliff. Alternativt kan de välja sarees med vackra gränser och små utskrifter.

Om du har en V-formad kropp (tung byst och mage), bör du köpa sarees som kännetecknas av vackra broderier arbete. Det rekommenderas att du drapera saree högre på midjan linjen och använda längre blus för att dölja feta områden. För detta, skulle Silk sarees vara det bästa alternativet för dig.

Om du är lite överviktig, är det bäst att köpa chiffong sarees. Du kan även köpa siden saris som de balanserar kroppstyp. Din bästa alternativet skulle vara sarees med mörkare nyanser och full ärm blus.

Om du är smal och mager, är det bäst att prova ett brett utbud av organza och silk sarees som de kan lägga volym till sin figur. Det rekommenderas starkt att du prova backless blusar, sarin, sarees med stora djärva utskrifter och grimma blusar. Du kan även prova ut halva sarees med en kombination av tyger.

Om du har en kurvig figur, är det bäst att gå för saris som görs av tyger som chiffong, Net och Georgette. Sarees av dessa tyger skulle låna en sinnlig titt till dig. Dessutom bör du köpa sarees med ljus pärla verk och broderi i stället för tungt-arbetade sarees. Det rekommenderas också att du väljer sarees med fritt fall som kompletteras med sträng-anläggning blusar.

Bästa är att du enkelt kan köpa indiska sarees dessa dagar i en rad olika alternativ. Från lehenga stil till semi sydda saris och designer till brud sarees, kan du få fantastiska alternativ under ett och samma tak genom att bara besöka webbplatsen för en välrenommerade säljare.