Mode och stil

Hur man väljer en kvalitet mink päls

En mink päls är en tidlös och lyxiga mode stapelvara. Om du gör den monetära investeringen, ta din tid shopping för att se till att du hittar det rätta plagget för dig. Utseendet av en mink päls är viktigt, så det är bäst om du kan se och känna objektet innan du gör en sista köpbeslut.

Vänd plagget. Här hittar du ett foder, som ska visa upp utmärkt skräddarsy. Under slemhinnan hittar du läder undersidan av dölja. Undersöka undersidan kommer att ge viktig information om kvaliteten på plagget. Kontrollera hantverket av den dölja så att sömmarna är rak och stram. Generellt hittar du tunna remsor av päls av samma storlek, sys ihop. Sömmarna ska vara helt parallella med varandra, utan hår som sys in i sömmarna. Du bör hitta inga gapade eller ojämn sömmar. Fållar längs den nedre kanten av jackan och ärmarna bör vara jämn och rak. Ryck på skinnet försiktigt och du skall känna en liten ge i läder. Om plagget inte motsvarar dessa kriterier, kan du dra slutsatsen att det är av sämre kvalitet. Sämre kvalitetsvaror bör ha ett lägre pris än högre kvalitetsvaror.

Prova på mink päls att se hur det känns på dig. Som du bär den, bör den hänga rakt och även från dina axlar. Titta i spegeln för att se till att fållar är raka medan du bär kläder. Bedöma vikten av pälsen för komfort. Vissa plagg kan vara tyngre än andra och det är viktigt att köpa en som känns bekvämt för dig.

Kontrollera mink pälsen för att lära där det var manufactured. Ett plagg i Nordamerika eller Europa kommer att vara av mycket högre kvalitet än en tillverkad i Kina. Hittar du rockar med designermärken är dyrare än de utan ett populärt namn märke. Vissa designers bär stöddig prislappar än vad andra gör.

En kvalitet mink päls bör också ha en pelt etikett på insidan. Pelt etiketter garanterar att ett plagg uppfyller en viss minimistandard. Bästa pelt etiketterna inkluderar nordamerikanska päls Association, American Legend Mink kooperativ och Saga Furs. Pelt etiketter med dessa namn anger att en päls innehåller mink från särskilda källor som håller högre kvalitet än andra källor.

Försiktig shopping kommer att hjälpa dig välja den bästa kvaliteten du har råd så dina ytterkläder kommer att pågå i flera år och bo vackert.