Mode och stil

Moderna abaya mönster - en blandning av mode och ödmjukhet

Varje religion har sin klädsel. Den islamiska traditionen kräver kvinnorna i sitt samhälle att vara blygsam i sin klänning. Som sådan, definiera abaya och hijab muslimska kvinnans klädsel. Även om abaya är ett exempel på konservativa kläder, behöver det inte saknar lyster. Moderna mönster och stilar har gjort det möjligt för kvinnor att visa upp sina personliga stilar utan att någon brist på respekt för deras tro och religion.

För de av er som är omedvetna om vad en abaya är, är det en långärmad, löst sittande morgonrock avsedd att bäras över vanliga kläder. Det liknar en Kaftan i sin design. Det är ihopkopplade med en sjalett kallas en hijab. Denna kappa-liknande plagg har olika namn beroende på landet som "Burka" i södra Asien och en "Chador" i Iran.

Färgalternativ

Traditionellt, gjordes alla abayas i svart färgade tyger. Svart är fortfarande den föredragna färgen i de flesta muslimska länder. men finns de också i en mängd andra färger så länge de inte lockar onödig uppmärksamhet. Kvinnor föredrar jordfärger över djärva färger. Tillsammans med heltäckande färger, har kvinnor också börjat experimentera med tryckta tyger.

Passar och stil

Abaya måste täcka hela längden på armen. Även om designers inte kan göra mycket med längd, de således skräddarsy ärmar i olika former. De finns också i en rad grundläggande och lyxig design. Medan de flesta är gjorda i en rak passform från topp till botten, är några mer utrustade mot de högre och lägre midjan. De antingen kommer sydda i den stilen eller har en separat skärp eller bälte som passar tight runt midjan. Det finns konstruktioner med höga kragar och en utflytning som passar också.

Tyg val

De är gjorda i en mängd olika lätta tyger som bomull, crepe, georgette siden, chiffong och rayon. Siden och chiffong ger den bästa ser på grund av de rika och lyxiga tygerna. Du kan välja en som erbjuder högsta komfort.

Utsmyckningar och broderier

Modern stil abayas också särskilja sig från traditionella mönster med hjälp av accenter de har. Broderade slängkappor blir ökande populära i islamiska och icke-islamiska länder. Enkla broderier sker längs ärmarna och runt halsen. Några har också broderade mönster längs sömmarna och kanterna. Jeweled utsmyckningar och paljetter ser elegant och imponerande mot bakgrund av basfärger. Andra har också spetsar utsmyckningar och skärp.

Experimentera med Hijab

Ett annat sätt att krydda upp din abaya outfit utan att kompromissa med blygsamhet är att spela med stil och design av hijab. Du kan köpa ett utbud av hijab i basfärger och tryckta tyger och stilfullt par dem med din abaya. Du kan lägga till vissa bling med en jeweled pin eller en broche. Du kan också binda hijab i olika stilar.

Industrin för abaya mode har verkligen mognat under åren. Haute couture abaya mönster för uteslutande på finns designerbutiker. Ofta är de gjorda i ett stycke; mönster är unika och inte upprepade särskilt för kvinnor som tillhör klasserna elit. Många designers Visa fall sina konstruktioner på modevisningar i olika delar av världen.