Mode och stil

Att välja rätt saree: tyger och draperier

En av de bästa sakerna med återupplivandet av intresse för traditionella indiska kläder, broderier och textilier bland designers och modehus är att det har gjort etniska mode "cool" för den yngre generationen. Till exempel saree är idag älskad och uppskattad världen över för sin eleganta drapera och vackra utseende. Publiken för sarees har utökats med nya kundsegment, inklusive kvinnor som kanske inte nödvändigtvis vara bekant med seder och traditioner kring indiska kläder, men ändå vill stoltsera med den senaste sarees. I det här scenariot är en av de största källorna till förvirring vilket tyg man väljer och hur man drapera det. Den enorma mängden regionala samt trendiga alternativ skapas endast större förvirring. Genom att uppmärksamma vissa avgörande faktorer, kan dra bort en sari dock vara en bit av kakan:

Att välja rätt tyg

Uppenbarligen är det första steget till ser underbara, oavsett vad tillfället, att välja ett plagg som smickrar din kroppstyp och förbättrar din skönhet. Med saris är tyget och färgen av yttersta vikt. Tunn och transparent moderna tyger som chiffong, netto och vävnad i mörkare nyanser kommer bästa kostym tall och tunna kvinnor. kurvigare kvinnor kan välja kläder som är mer genomskinligt än öppet, som georgette, Chanderi eller kota silk sarees. I själva verket är någon silke sari ett säkert kort, eftersom siden passar nästan alla kroppstyper och kramar kroppen vackert också.

En annan faktor som måste beaktas är vädret och tillfälle. En silke sari är lämplig för praktiskt taget alla speciella tillfällen, bröllop eller fest på grund av påkostade utseendet på tyget, men tunnare olika som Kota silke saree vore mer passande för en dagtid sommarfest medan tjocka och tunga Kanchipuram silk sarees skulle vara bättre för vinter bröllop. På en daglig basis, eller för kontor slitage, skulle mer jordnära och grovt sett sorterna som matka silke saree bättre passa.

Lämpliga draperier

Saris från olika regioner är draperad på ett distinkt sätt. I Bengalen är i sarees draperad i en tillbaka till främre sätt medan Rajasthan och Gujarat på Cliff är veckad prydligt i fronten. Dessa olika drapering metoder genomförs bäst med saris från regionen eller med de som gjorts av mångsidiga tyger som georgette som kan spelas runt med. Med tunga och lyxiga ser Kanchipuram silk sarees, klassiskt över axeln och hänger över arm drapera är det bästa valet, eftersom detta kan inte bara tyget falla vackert, det visar också utanför de utarbeta mönster på Cliff. Denna typ av gardiner passar även tunna och ömtåliga plagg som Kota silke saree. En Matka silke saree, å andra sidan, har ganska stel utseende och därmed kan enkelt och snyggt nålas upp för en formell, professionellt utseende. Naturligtvis är dessa endast riktlinjer. saree är ett mycket mångsidigt plagg och många kvinnor älskar att göra djärva och okonventionella mode uttalanden genom att spela med tyger och draperier!