Mode och stil

En kort guide till hijab

Det finns ett antal sätt att bära hijab eller huvudduk som bärs av muslimska kvinnor. En kvinna kan göra val utifrån sin stil preferens och komfort. Många online tutorials finns tillgängliga online, som inte bara underlättar förfarandet, utan även uppmuntrar muslimska kvinnor att hitta sin egen stil. Hijab är i huvudsak en slöja som muslimska kvinnor börja bära vid en ålder av puberteten när de är vuxna män och kvinnor utanför den närmaste familjen som inte är av den islamiska gemenskapen. Bruket att bära hijab har många olika tolkningar inom den islamiska gemenskapen och ur det, i den västra världen.

Den bokstavliga översättningen av ordet, "hijab" på arabiska är som det används i Koranen "partition," som i en gardin eller en skärm. Vanligtvis hijab täcker bröstet och huvudet, men vissa kvinnor använda det för att täcka andra delar av kroppen. Slöjan är en symbol för blygsamhet och integritet. Hijab introducerades av Islam som en kärnkomponent i upprätthållandet av en anständig och blygsamma interaktion mellan män och kvinnor. Islamisk lag definierar blygsamma dressing som täcker alla delar av kroppen, utsätta bara händer, fötter och ansikte offentligt. Den heliga boken av Islam, Koranen kräver kvinnor att presentera sig för allmänhetens ögon i blygsam klänning, även om det finns några specifikationer om täcker ansiktet och huvudet också.

Några författare lägga fram argumentet att bära hijab var en bestämmelse som var avsedd endast för hustrur till profeten Muhammad. I dessa dagar, profeten utförs alla hans frågor i en moské som var intill sitt hem och delegationer skulle ställa upp sina tält på courtyard väntar på en publik med profeten. Det var ett direktiv avsedd främst för att betona deras okränkbarhet, som deras lägenheter var bara ett stenkast från där män från andra stammar väntar för deras möjlighet att se profeten. Några emigranter skulle också hålla inne i moskén i närheten medan de hittar en lämplig plats att leva. Dessa författare hävdar att bruket av "ta slöjan" eller "darabat al-hijab" var profeten Muhammads sätt att inleda en separation-en distans mellan besökande muslimerna och hans fruar, vördad av gemenskapen som "Mammor av troende." Kvinnor började bära slöja för att emulera profetens fruar. Under tiden att Muhammed var levande, kvinnliga Muslim inte bära någon specifik som täcker huvudet eller kroppen.

Det finns muslimska troende som följer att budet att upprätthålla blygsamhet är föremål för tolkning. De hävdar att samhället bestämmer vad är blygsam eller vågad. Budet skall därför tolkas med hänsyn till det omgivande samhället. Dock finns det allmän enighet om att de av den islamiska religionen måste ha reserv och bär kläder otvetydigt kommunicerar blygsamhet. Några tolkar bärandet av slöja som onödiga framför män som saknar fysiska åtrån, liksom de som inte kan se.