Mode och stil

Hur du underhåller dina kläder

Det är inte varje dag som du gå på en shoppingrunda att köpa din favorit kläder och när du gör, det är inte en lätt uppgift. Om du köper bra kvalitet grejer och det sliter ut snart, är det något fel på det sätt som du tar hand om dina kläder. Ta väl hand om kläder kommer inte bara att göra dem längre men kommer också att garantera att på lång sikt du spenderar betydligt mindre pengar. Experter är överens om att god kvalitet kläder med rätt skötsel, kan pågå i nästan tolv år!

Tipsen nedan och håll dina kläder som ser lika bra som nya.

1) kläder rotation

De flesta av oss har för vana att bära vår favorit klänning alltför ofta. Att favorit bit av kläder slits ut mycket snabbt! Kläder rotation är ett bra alternativ här som kommer att se till att alla dina kläder utsätts för mindre slitage. Det är ändå inte en bra idé att bära samma bit av kläder till jobbet varje dag!

2) hänga kläderna

Efter AVKLÄDNING, se alltid till att kläderna hålls på en galge om du avser bära dem igen. Hålla allt annat separat för att tvättas. Kasta inte kläder på golvet, eftersom det kan permanent skada tyget!

3) god personlig hygien

Enkla saker som att duscha dagligen, användning av deodoranter etc. gå en lång väg att inte bara hålla kläderna rena men också i att förbättra deras liv avsevärt. Det minskar också antalet tvättar som särskilt kläder kommer gå igenom i dess livscykel.

4) vara försiktig vid tvätt

Alltid uppmärksamma Tvättinstruktioner nämns på kläder. Det är det bästa du kan göra för att bevara dem längre. Det är också en bra idé att tvätta färgade kläder separat.

5) minimera användningen av torktumlare

Kläder kan krympa och försvinna om du är använder torktumlare ofta. Torkning kläder i solljus är alltid ett bättre alternativ eftersom solljus sägs också ha desinficering egenskaper.

6) kvantitet kontra kvalitet

Det är alltid en bra idé att satsa på kvalitet kläder om du vill göra dem sista. De kan tyckas vara ett kostsamt förslag inledningsvis men i en längre köra kommer att spara mycket pengar. Shabby produkter skulle bära snart och skulle aldrig se bra ut på dig! Kvalitetsprodukter ser livligare och också se till att du bär din stil uttalande med stolthet.