Mode och stil

Ska du ha en trä slips?

Först verkade det en av de konstigaste sakerna jag någonsin sett. Jag var på besök en lokal marknad i Tyskland (Berlin) ett par år tillbaka, och jag hörde en person skrika från toppen av hans lungor "trä binder alla, bara 15 euro."

Jag tänkte att det kanske min tyska inte var lika bra som jag trodde, eller att dessa människor talar en sorts dialekt, skiljer sig från vad jag använt i andra delar av landet. Men jag fortsatte att gå och jag såg något som lämnade mig mållös. Det var en person som sålde trä band. Inte slips, men band! Några av dem hade konstiga färger målad på dem. Andra var strippad. Men vad var ännu mer intressant var det faktum att han verkar vara framgångsrikt. Massor av människor gick det för att köpa dessa band. Ni kan föreställa er min ansikte när man ser detta!

Efter denna episod glömde jag allt om dessa trä band. Och sedan 2-3 år sedan jag var på en intervju i Birmingham, på ett stort varuhus. Det var den sista omgången, och fanns bara 2 personer som kämpar för detta stora, heltid jobb - mig och en annan kille. Jag kom 20 minuter tidigare, eftersom det verkade normalt, och jag blev vägledd i att ta en plats i en väntsal. Att vara den första, jag satt på en stol och väntade. Då, du kommer inte tro vad som hänt. En man kommer till mig och ger mig sin hand. Han var så säker att jag antog att han var den person som var tänkt för att intervjua mig. Men när han presenterade sig själv, han sa att han var den andra kandidaten på jobbet. Jag måste erkänna att hans förtroende var mycket oroande då.

Men vad som sedan följde var ännu mer förvånande. Jag såg att han var klädd i en rosa slips. Inte bara en typ av slips. Du säkert gissat: oavgjort trä. När man ser detta, kom mitt förtroende tillbaka. Jag var inte längre skrämmas av den här mannen eftersom jag inte trodde han skulle tas på allvar. Men jag var aldrig mer fel!

Det visar sig att Cameron, min kollega kandidat, fick jobbet istället för mig. I det avvisande brevet, fick jag veta att, trots det faktum att jag var väl förberedd för ett jobb, min konkurrent verkade ha mer auktoritet och en bättre närvaro. Var de rätt? Jag har träffat en massa människor på intervjuer, men han var den enda som satt fast i mitt sinne. Jag glömmer inte ens hans namn och allt. Har detta något att göra med trä slips? Vad tror du?