Mode och stil

Äkta pashmina testet: Hur vet jag om det verkligen är pashmina

I år, det har varit en hel del surr runt "Kashmir" och "pashmina" av en anledning: många har blivit ovetande offer för bedrägliga leverantörer, särskilt online.

Varför hände detta i första hand?

Det går ner till ordvalet. Många försöker skilja mellan pashmina och cashmere när sanningen är att båda orden syftar på samma sak: en lyxig, mjuk, fint tyg från vissa getter Funna i Himalayas regionerna. Det finns också andra typer av getter som kan producera vackra, mjuka hår, de är inte lika bra som de av Kashmir.

På tal om Kashmir, kommer ordet faktiskt från Kashmir, en region i Pakistan där de flesta av dessa getter frodas och där några av de första typerna av ull hade sålts många år sedan. När det kom tillbaka till USA, blev det cashmere.

Dock för lokalbefolkningen kallas ull pashm. När de har varit att bearbetas är, de har rengjorts och snurrade - de är redan pashmina.

Många leverantörer, dock passera andra typer av material inklusive akryl eller rayon som pashmina helt enkelt för att andra har blivit mer medvetna om vad cashmere är. Det är där problemet börjar eftersom de kan lockas att betala ett mycket högt pris för vad kunde ha varit en mycket vanliga materialet eller de hamna besviken eftersom vad de är ute efter är den äkta varan.

Hur vet du?

Det finns bara en känd test för att avgöra om vad du har är en riktig pashmina eller inte, och det innebär att brännaren.

Att genomföra verkliga pashmina testet, få en liten del eller ens en Frans av förmodade pashmina tyget, ljus det och vänta på att bränna. Sedan du luktar och röra vid den. Eftersom pashmina eller cashmere är gjord av verkliga naturliga hår, bör det också luktar bränt hår, inte som en brinnande plast. Dessutom trots att brännas, materialet bör fortfarande känner matte eller mycket liknande sätt var. Annars, om det känns viskos, då du vet att det är fejk.

Denna äkta pashmina test taktik används nu av många leverantörer av sjal i Nepal och Indien för att övertyga köpare, och du kan göra samma också. Bara köpa ett tyg med tofsar och fransar.

Vet, men det finns en risk involverad, och det är kan du bara hamna skadar hela utseendet på tyget. För att undvika det, kan du använda andra former av "testar":

Vet definitionen av Kashmir.

Enligt Cashmere och kamel hår Institute anses ett tyg cashmere om det kommer från underull en Capra hircus laniger eller en Cashmere-get. Dess fibrer bör dessutom mäta mer än 19 mikrometer i diameter och att delar som 30 mikrometer och ovan bör inte vara över 3% av hela tyget. Pashminas är 15 mikron eller mindre.

De bör inte vara smuts billigt.

Vissa leverantörer har turen att förvärva verklig pashminas för ett mer överkomligt pris, så de är också kunna sälja dem till en billigare kostnad. Pashminas, naturligtvis inte sälja i minut för $20 eller ännu billigare än så. Ju producera det är mödosamt och tillverkare kan skörda hårstrån bara en gång om året.

Du bör kunna berätta av beröring och synen. Verkliga pashminas är mycket mjuk och varm röra, på grund av tjockleken på håret. Men de är också Matt, vilket innebär att de inte har någon glans i dem såvida inte tyget blandas med silke, vilket fall etikett eller någon form av certifiering bör nämna det. För att anses som hög kvalitet pashmina, bör 70% av det cashmere.