Mode och stil

Tips för smycken samlare

Det finns människor i världen som samlar smycken. Det är något som du inte förknippar med samlare eftersom du bara förutsätter att de samlar in något liknande stämplar.

Dock smycken insamling är ganska populär och många människor samlar det. Det finns nog någon i din familj som samlar smycken och du kommer inte ens vet det.

Om du är intresserad av att samla smycken sedan läsa för några tips om hur du kommer igång och utrustning som du kan behöva.

1. vilka smycken? -Du kommer att behöva hitta en nisch att börja samla. Om du samlar in varenda bit av smycken som du stöter på, då ska du sluta med en massiv samling och mycket lite pengar. Du kan samla en viss märke, färg eller ens en typ av smycken. Detta kan vara ringar, armband, halsband eller andra objekt som anses vara smycken. Vissa personer med de bästa samlingarna har koncentrerat oss på vissa färger. Lila är populär färg för samlingar, men det kan vara någon färg som du vill.

2. lagring - när du har köpt ett par bitar, du kommer att behöva någonstans att lagra dem. Du kommer inte vill ha dem bara ligga runt huset eftersom objekten kommer att få dammiga och de kan skadas. Du bör därför ha någonstans att sätta in objekt när du inte bär dem. Detta kan vara en smycken, eller en resa. Det kan även vara en förvaringsbox där du sätta objekt även när de är fortfarande i originalkartong. Allt fungerar så länge de inte är kvar om runt huset.

3. organisation - om du bara lägga objekt i förvaringslådor, då du kommer att behöva ha någon organisation annars du kommer inte ihåg vilket objekt är i vilken ruta. Du kan organisera på ett sätt som alla rutor med vissa objekt i, är på vissa sidor av behållaren. Eller du kunde ha etiketter på alla rutor, eller du kunde ta en bild på varje objekt och bifoga som på framsidan av varje låda. Om du vet där alla dina objekt är kommer att då du bära dem oftare. Om du inte vet var de är då du kan glömma att du ens har de objekt som du har köpt och sedan kan du sluta med dubbletter.

4. resa - om du reser mycket och du vill ta del av objekten i din samling med dig, då du behöver något slags väska för artiklar. Den perfekta väskan kommer att ha olika sektioner för olika artiklar så att de inte får blandas ihop eller trassligt. Om du har halsband och de trassla då de kan skadas eller de kan knäppa. Så, du behöver en väska som är speciellt framtagen för smycken. Du kan inte bara använda någon gammal väska.

5. vilken butik? -När du har köpt ett par bitar, kommer du förmodligen vill ha en favorit butik. De kommer att veta vad bitar som du och de kommer att hålla vissa poster för dig eftersom de kommer att veta vilka artiklar som du kommer att gilla. Du bör välja en butik som har en hemsida så kan du titta på objekt innan du kommer till butiken, eller du kan beställa online och sedan ha billiga leverans. Om de är specialiserade på märket som du, bör då de erbjuda du lite rabatt eftersom du är en trogen kund.