Mode och stil

Parfymer för olika åldrar

Att välja en önskad typ av parfym att komplettera ålder handlar om att känna till kroppens kemi och hudens struktur. Detta kan ha en betydande inverkan på lukt och förmåga till sist. Parfymer är oftast riktade till en särskild publik och ålder utbud. Vilken typ av reklam kan också spela en viktig roll. Även om alla kan bära någon typ av parfym, finns det de dofter som är mer åldersanpassad. En uppskattning för doft kan ändra när du blir äldre. Yngre kvinnor föredrar i fruktig och söta dofter. Under årens lopp kan Rekommenderad doften ändra till mindre uppenbara och mer komplex.

Här är några av de grundläggande riktlinjerna för att välja den mer åldersanpassad doften att matcha livsstil:

Tonåringar och 20-talet

För yngre parfym är bäraren det fortfarande en känsla av äventyr samtidigt försöker bestämma vilken Rekommenderad typ av doft. En ung vuxen eller tonåring är mer sannolikt att vara attraherad av blommig, fruktig och söt parfymer. De är också mer medvetna om de mest populära varumärken och marknadsföringskampanjer. Många parfymer väljs bara av anledningen av att förknippas med en viss kändis. Detta kan göra kändis baserade parfymer mycket populär. Det är också viktigt att komma ihåg att tonåringar och 20-somethings ofta har fet hud jämfört med äldre kvinnor, så detta måste övervägas att välja önskad doft.

30-talet

När du blir äldre kommer du har en stor känsla av lukt och liv erfarenhet. Detta bör göra det lättare att välja en parfym som är mer kunna komplettera kroppens kemi och livsstil. Med en mer erfaren näsa är det lättare att matcha parfym till garderob och säsong, som är olika till tonåringen mer oförutsägbar art.

40

Kvinnor i fyrtioårsåldern är mer benägna att överväga nischen och lyxmärken doft som kommer med distinkt toppnoter. Parfymer är ofta relaterade till nostalgi och kan påminna bäraren av ett värdefullt minne. En signaturdoft är säkert att märkas som elegant, sofistikerad och mogna. Eftersom huden är torrare senare i livet, en parfym som sprutade flera gånger under hela dagen kommer att hjälpa det sista att längre.

Alla, genom att investera i rätt typ av parfym att matcha åldersgruppen, är du säker på att ha rätt parfym att komplettera den dagliga livsstilen och hudtyp.