Mode och stil

4 skäl till varför afrikanska kläder är en symbol för mode

Om du är en mode-guru eller bara typ av person som älskar att se bra ut hela tiden då du förmodligen vet hur svårt det är att se unik och i vogue varje dag. Väl afrikanska kläder är svaret på alla dina mode elände. Afrika är en expansiv kontinent som är hem för flera länder och stammar och dessa har sin egen autentiska titt som identifierar dem som människor. Tänk att kunna välja mellan tusentals stilar, mönster och tyger inte bara rika på färg men också spricker med symbolik och mening. Afrikaner är en uttrycksfull människor och detta översätts i typ av kläder som de bär. För att fullt förstå varför afrikanska kläder blir aldrig inaktuell eller tråkigt, är här några skäl till varför afrikanska mönster toppar dem alla.

Mängd låt oss inse det, andra typer av kläder lämnar er med ett antingen eller val i slutet av dagen. Det enda du kan förändra är kanske färgen eller passa av vad du väljer att bära men än du i grunden fast med samma gamla mode och stilar. Afrikanska kläder varierar inte bara i design men också ursprung, tyg, färg och betydelse. Du kan nästan bära en annan typ av afrikanska kläder varje dag för resten av ditt liv om du vill. Du kan bära kenyansk, nigerianska, Ghanas, senegaleser, rwandiska, Uganda, egyptiska och många andra. Förutom ursprungsland kan du också välja Kitenge, spetsar, leso, Gele, Iro, Isiagu, Kanzu, Kalasiris, brokad och många fler. Vart och ett av dessa länder har olika stammar och var och en av dessa stammar har olika afrikanska mode unik till sin egen kultur och praxis. När det gäller olika framsidan, tar afrikanska kläder tydligt hem bucklan.

Snygg och funktionell bra kläder bör vara vacker att titta på men fortfarande tjäna syftet som de utformats. Detta är precis vad afrikanska kläder gör. Afrikaner bära olika typer av klädsel att symbolisera olika saker på varierade tider. Så begravning afrikanska kläder till exempel kommer att vara helt annorlunda från bröllop attires och detsamma gäller andra ceremonier som barn födelse firandet, initieringar och vanliga kläder varje dag. Olika färger också står för olika saker beroende på gemenskapen i fråga. Enkelt uttryckt, afrikanska kläder genomsyrar stil och funktionalitet så sömlöst du inte vet var man börjar och de andra slutar.