Mode och stil

Det korrekta sättet att lagra designer parfym

Många av oss besitter en bred samling av parfymer att några av dem ligga bortglömda i ett hörn av fåfänga skåp eller sitta samla damm på våra toalettbord. Och när vi kommer ihåg dem efter några veckor eller månader, finner vi antingen en tom flaska, ett urvattnat ner parfym eller missfärgad lösning. Parfym, oavsett hur dyr eller märkesvaror det är, går dåligt om inte lagras korrekt. Ges några enkla regler att hålla parfym färsk i år.

Butik i en mörk plats

Parfym väljare som eteriska oljor och alkohol uppdelning lätt om de utsätts för för mycket ljus. Detta orsakar en förändring i utseende och lukt. Solljus är den värsta boven.

Det är frestande att show-off en fancy och suave flaska, men det kommer att orsaka din dofter försämras. Den första regeln är att hålla dofter i en mörk plats, från direkt ljus. Förvara behållaren i en byrålådan eller ett skåp som blockerar utanför ljuset. Dofter som förvaras i mörka och dunkla flaskor förstöra inte lätt. Du bör hålla det i sin originalkartong som extra skydd.

Hålla sig borta från källor av värme

Värme är en annan agent som försämrar kvaliteten på parfymer. Många lagra parfymflaskor i ett badrumsskåp att göra det lätt att använda. Dock förstöra förändringarna i temperatur och luftfuktighet molekylär integriteten av dofter ge en obehaglig lukt. Därför inte lagra en parfymflaska i områden som upplever extrema och konstant fluktuationer i temperatur. Den bör förvaras i rumstemperatur. En byrålådan betraktas som en av de bästa ställena. Undvik också att lagra det i ett kylskåp som sval temperatur som värme inte är gynnsamma för dess sammansättning.

Hålla det tätt förslutna

Luft, värme och temperatur är de tre faktorer som påverkar lukt och färg på en parfym. En tät propp eller mössa hindrar luften från att komma in flaskan. Dofter innehåller alkohol baser. Som ett resultat, orsakar exponering för luft det att avdunsta. Det är en gemensam föreställning som parfymer avdunstar från splash-stil flaskor. Detta är en missuppfattning; en liten öppning är tillräckligt för att ändra vätskan för ångor. Stäng locken på spray och splash-stil parfymflaskor ordentligt. Flaskan upprätt för att undvika läckage.

Passande kork tätt är också viktigt eftersom syre från den omgivande luften blandas med dofter och ändrar sammansättning vilket minskar dess livslängd. Splash-stil behållare, undvika att ta bort den gemensamma jordbrukspolitiken eller propp ofta för att minska sin exponering för luft.

Hålla munnen av flaskan ren

Det finns olika metoder att använda parfym. Det är besprutas, imma, appliceras med en roller boll eller en applikator trollspö. Rullen bollar och applikator trollstavar samla smuts, olja och bakterier som de kommer i kontakt med huden. Mynningen av en splash-stil och spray flaska blir också kontaminerad som vi röra den med händerna. Du bör röra endast kanten av flaskan och inte proppar. Bakterier påverka parfym är styrka. Då och då, torka munnen av behållaren och proppen med alkohol. Låt det torka och placera tillbaka.